Bitcoin po prvi put prebacuje 40.000 $ u ovom ciklusu rasta

In: KRIPTOVALUTE

Danas je Bitcoin ponovno dokazao da su njegovi protivnici bili u krivu po tko zna koji put u ovom bikovskom ciklusu, nakon što je noćas prešao psihološki važnu razinu cijene od preko 40.000 dolara.

Kao što je vidljivo iz gornjeg grafikona, Bitcoin je upravo dosegao novi maksimum ciklusa dosegnuvši razinu cijene od 42.067 dolara. Najvažnija svjetska kriptovaluta porasla je 14 posto tijekom prošlog mjeseca i nevjerojatnih 140 posto od početka 2023. godine.

Bitcoin je zabilježio ubrzani priljev kapitala tijekom proteklih nekoliko tjedana jer se čini da se SEC sve više približava davanju zelenog svjetla za neke od prvih spot Bitcoin ETF-ova u SAD-u. James Seyffart iz Bloomberga i dalje vjeruje da će barem jedna spot Bitcoin ETF aplikacija dobiti službeno odobrenje SEC-a do siječnja 2024., a Blackrock i Grayscale trenutno su jasni favoriti u ovoj utrci.

Promptni Bitcoin ETF bi, u teoriji, učinio izuzetno pogodnim za investitore da investiraju u Bitcoinu bez raznih zamki povezanih s ETF-ovima, jer su trenutna ulaganja u bitcoin temeljene na terminskim ugovorima nepogodni za institucionalno usvajanje velikih razmjera.

K33 Research je nedavno procijenio da bi pokretanje spot Bitcoin ETF-ova moglo privući oko 100 000 BTC institucionalnih ulaganja. U međuvremenu, Michael Saylor iz MicroStrategyja nastavlja povećavati svoju ogromnu zalihu Bitcoina u iščekivanju vrtoglavih dobitaka koji dolaze.

Naravno, budući da su se sudovi nedavno protivili SEC-ovom nastojanju u stopiranju kripto sektora, unoseći prijeko potrebnu regulatornu sigurnost u proces, institucionalni ulagači sada se osjećaju mnogo sigurnije u raspoređivanju kapitala unutar ovog sektora.

Međutim, najveći poticaj za Bitcoin bi mogao biti njegov nadolazeći ivent najavljen za travanj 2024., kada se očekuje da će pokrenuti snažan dezinflacijski val, jačajući cijenu Bitcoina.

Kako možemo da vam pomognemo?

Trebate da dobijete ideje za predstojeći projekat ili digitalnu kampanju? Želite da transformišete svoje poslovanje primenom punog potencijala digitalnog marketinga?

Za sva pitanja o otvorenim radnim mjestima, posetite našu stranicu za posao here.